Látogatóként főként az idősebb korosztályérdeklődésére számítok, így a honlap külalakját egyszerűre, kezelhetőségét könnyűre terveztem. Az oldalon nem szerepeltetek dizájn elemeket, melyek az említett korosztály számára inkább zavaróként jelentkezi a használat során.    

     

A Jarina album - gombra kattintva megnyílik egy bélyegnézetű (kisképes) oldal, ahol a fotóalbum oldalai kicsinyítve láthatók.

Az optimális helykihasználhatóságért elhagytam a menü sávot és új ablakban nyitom meg a kis képeket. A böngésző navigációs sávjával lehúzható az utolsó képig (52 darab) a képernyő.  A Jarina főoldalra való visszatérés a másik fülre való lépéssel, illetve ezen fül bezárásával lehetséges.

A képek nagyobb méretben való megtekintéséhez kattintson valamelyik kis képre vagy az alatta lévő oldalszámra rákattintva láthatóvá válik a teljes kép.      

 

 

   

Annak érdekében, hogy a megfelelő minőségű láthatóságot, felismerhetőséget biztosítsam, a képek kilógnak a monitor megjelenítési ablakából.

A szokásos módon, a széleken látható görgetősávok segítségével bejárható a kép.

A kép alatt találhatók  a navigációs gombok, melyekkel vissza lehet lépni az előző képre, vagy tovább a követlkezőre. Itt van lehetőségünk visszalépni a kis képekhez is, a középső felíratra való kattintással.

 

     

 Az oldalt Opera böngészőre készítettem. Némely böngésző a "frame" technika alkalmazását tévesen blokkolja, ami például a nyomóbombok üzemeltetését gátolja esetünkben.

Ekkor az esetlegesen megjelenő "Az ön biztonságának érdekében a........" felíratra kell kattintani, majd a felugró szürke mezőben a felső felíratra való kattintásra feljön egy üzenet ablak, mely engedélyezésével a blokkolás megszüntethető.

Részletesebben a blokkolt tartalomról itt olvasható és a teendő is.